Elkészítés: Hagyományos módon palacsintatésztát készítünk, megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a vöröshagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és lepirítjuk. Megszórjuk a paprikával, és fél deci vizet ráöntve 10 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejfölt. Hagyjuk hűlni.
A mártáshoz kiolvasztjuk a felkockázott szalonnát, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük a szeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha a gomba levet engedett, rászórjuk a paprikát. 10-15 percig pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük. Ha felforrt, levesszük.
A palacsinták közepére teszünk a töltelékből, összehajtjuk, hagyománosan bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
A palacsintákat a mártással tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.