Előkészítés: A paprikát megmossuk, húsát apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A fehér szalonnát és a füstölt tarját apró kockára vágjuk. A kenyérnek kiszedjük a belét, és kicsit megáztatjuk vízben, majd jól kinyomjuk.
Elkészítés: Alaposan összekeverjük a kenyeret, a darált húst és a fűszereket, hozzáadjuk a tejszínt, a fokhagymát, a kapribogyót. Beledolgozzuk a szalonnát, a paprikát, és a füstölt tarját. Alufóliát kiterítünk, és egymás mellé ráfektetjük a szeletelt bacont (két tekercset készítsünk, hogy ne legyen nagyon nagy a rúd), majd megkenjük a masszával és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Betekerjük a fóliába, jól megszorítjuk, és tepsibe tesszük. A sütőt a legkisebb fokozatra előmelegítjük. Vizet öntünk a tekercsek alá, úgy, hogy félig vízben legyenek. Az előmelegített sütőben 50 percig hagyjuk sülni-párolódni. Amikor elkészült, tálcára tesszük, és még becsomagolva hagyjuk kihűlni. A hideg pástétomot kibontjuk, felszeleteljük, a frissen elkészített mártással kínáljuk. Ehhez kikeverjük a majonézt a tormával és a tejföllel. Salátát is adhatunk mellé.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 842 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.