Előkészítés: A paprikát megmossuk, húsát apróra felkockázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A fehér szalonnát és a füstölt tarját apró kockára vágjuk. A kenyérnek kiszedjük a belét, és kicsit megáztatjuk vízben, majd jól kinyomjuk.
Elkészítés: Alaposan összekeverjük a kenyeret, a darált húst és a fűszereket, hozzáadjuk a tejszínt, a fokhagymát, a kapribogyót. Beledolgozzuk a szalonnát, a paprikát, és a füstölt tarját. Alufóliát kiterítünk, és egymás mellé ráfektetjük a szeletelt bacont (két tekercset készítsünk, hogy ne legyen nagyon nagy a rúd), majd megkenjük a masszával és feltekerjük, mint a piskótatekercset. Betekerjük a fóliába, jól megszorítjuk, és tepsibe tesszük. A sütőt a legkisebb fokozatra előmelegítjük. Vizet öntünk a tekercsek alá, úgy, hogy félig vízben legyenek. Az előmelegített sütőben 50 percig hagyjuk sülni-párolódni. Amikor elkészült, tálcára tesszük, és még becsomagolva hagyjuk kihűlni. A hideg pástétomot kibontjuk, felszeleteljük, a frissen elkészített mártással kínáljuk. Ehhez kikeverjük a majonézt a tormával és a tejföllel. Salátát is adhatunk mellé.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 842 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.