Elkészítés: A csülköt egy éjszakára vízbe áztatom, másnap kuktában 45 percig főzőm, majd kivéve a vízből langyosra hűtőm (a léből bablevest lehet főzni). A kövér bőrös részeket leszedem, és kétszer ledarálom, vagy gépi aprítóban majdnem pépesre aprítom.
1 dl vízben a zselatint 3-4 percig főzöm kevergetve, majd hagyom langyosra hűlni. Közben kemény habbá verem a tejszínt, hozzákeverem a zselatint, és az egészet a darált sonkához adom. A masszát egy vízzel kiöblített jénai tálba, kanalazom, szépen eligazítom, hogy ne legyen levegős a belseje, és másnapig hűtőbe teszem.
Az ünnep reggelén a tálat meleg vízbe állítom egy pillanatra, majd a tartalmát kiborítom egy salátalevéllel kirakott lapos tálra. A főtt tojásokat félbe, negyedbe vágva vagy szeletelve köré rakom. A bomba tetejét és a tojások között piros retekkel, tejfölös tormával, olívabogyóval, paprikával, petrezselyem zöld levélkéjével díszítem.
A megmaradt zselatinnal egy ecsettel áthúzom a díszeket is, így szép fényes lesz, nem szárad ki, és megtartja a színét is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.