Körömpörkölt csülökkel
Kínai szezámmagos csirke
Babgulyás
Csupacsokis brownie
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Finomfőzelék
Vadas marha
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tárkonyos csirkeraguleves
Epres blondie
Mákos guba
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Klasszikus stíriai metélt
Icus féle májpástétom  recept
recept
Mester

Icus féle májpástétom

120 perc
0 adag
Megfizethető
5
2011. 10. 06.

Elkészítés

Elkészítés: A 1,5 dl olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Erre rátesszük a májat, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Készre sütjük (nem szabad kiszárítani de süljön meg rendesen).

Közben elkészítjük a zselatint: 3 dl vízben feloldjuk. A megsült májat ledaráljuk vagy turmixoljuk, ezután hozzáöntjük az elkészített zselatint, a balzsamecetet és a libazsírt.

Egy jénai tálat kibélelünk a szalonnaszeletekkel, belesimítjuk a masszát, és a tetejét is befedjük szalonnával. A tálat vízzel töltött tepsibe állítjuk, és a sütőbe tesszük. 160-180 fokon megsütjük (kb. 40-50 perc, amíg a szalonna szép pirosra sül).

Ha kész, kivesszük, és kissé lesúlyozva, hideg helyen másnapig állni hagyjuk.

Megjegyzés
Elővettem egy régi barátunk (Icus) receptjét, mert akciós volt a hízott kacsamáj. No meg azért, mert régen csináltam, és már hiányzott az íze. A receptet és a fotót Takcsi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.