Elkészítés: A marhahúsból szeleteket vágunk, jól kiverjük, óvatosan megsózzuk, megborsozzuk. Minden hússzeletre teszünk egy szelet bacont és egy szelet sonkát. Tekercsekké formáljuk, hústűvel, fogpiszkálóval megtűzzük. Kevés olajon átsütjük, hogy szép színe legyen, aztán mindig egy pici vizet öntve alá, fedő alatt puhára pároljuk.
Közben elkészítjük a zöldségköretet. A (mirelit) vegyes zöldséget
megfőzzük (borsó, kukorica, répa, sárgabab, zöldbab, ízlés szerint). Az egészben hagyott burgonyákat, a karfiolt és a kelbimbót megtisztítás
után, puhára pároljuk.
Ha a hústekercsek megpuhultak, kiszedjük, félretesszük, és melegen tartjuk őket. A tejfölt elkeverjük 1 kanál liszttel, 1 tojássárgájával, a pecsenyezsírba öntjük, egy kevés zöldségfőzőlével hígítjuk, teszünk bele ízlés szerint citromlevet, sóval-borssal utána ízesítjük, ha kell, és mártássá főzzük.
A tekercseket tálra tesszük, kiszedjük belőle a hústűket, leöntjük a
mártással és a párolt zöldségfélékkel körítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.