Elkészítés: A karalábét megpucolom, és kis lyukú reszelőn egy tálba lereszelem. Mivel magas a víztartalma, kinyomkodom belőle levét, amennyire tudom. Megsózom, majd belereszelem a hagymát, és állni hagyom.
Addig elkészítem a gombás rizst: a gombát megpucolom, megmosom és felszeletelem. Kevés olajon, megsózva megpirítom, majd hozzáadom a megmosott rizst, sózom, borsozom, pirítom, végül 1 marék petrezselyemzölddel meghintem, és a rizs mennyiségének duplája forró vízzel felöntöm. 5-6 percig forralom fedő alatt, majd elzárom a lángot, és hagyom, hogy a rizsszemek magukba szívják az összes nedvességet.
A bundához a karalábéból újra kinyomkodok minden nedvességet, hozzáadom a tojásokat, borsozom, és belekeverem a zabpelyhet is.
A jércemelleket elfelezem, liszttel meghintem (azért, hogy tapadjon a bunda). Serpenyőben olajat melegítek, és a karalábés bundában megforgatott (kézzel egy kicsit még rásegítek) jércemelleket megsütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.