Előkészítés: Négy szép szem epret félreteszünk a díszítéshez, a többit megmossuk, lecsepegtetjük, csumájukat kitörjük, húsukat félbe-negyedbe vágjuk.
Elkészítés: Az epret keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az átszűrt citromlét és a cukrot, péppé zúzzuk-turmixoljuk, majd simára keverjük a joghurttal. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt, kíméletesen a krémhez adjuk, az egészet lapos fémtálba öntjük. Betesszük a mélyhűtő gyorsfagyasztó rekeszébe, és 30 percenként, két alkalommal erőteljesen megkeverjük. A masszát kb. 1,2 literes alagút- vagy őzgerincformába nyomkodjuk-simítjuk, és legalább 6 órára (még jobb, ha egy egész éjszakára) betesszük a mélyhűtőbe. Tálalás előtt egy pillanatra forró vízbe mártjuk a formát (vigyázat, bele ne folyjon a víz!), majd hosszúkás tálra borítjuk belőle a parfét. Hűtőszekrényben 30, vagy szobahőmérsékleten 10 percig „puhulni” hagyjuk. Közben a maradék 1 dl tejszínt felverjük, nyomózsákba szedjük, és habrózsákat nyomunk belőle a parfé tetejére. A félretett epret leöblítjük, felszeleteljük, és a habrózsák tetejére ültetjük. Mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.