Elkészítés: A tésztához keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd dolgozzuk bele a lisztet. Töltsük a masszát kivajazott, lisztezett 26 cm-es kapcsos formába, és süssük 160 fokon 35 percig. Majd hagyjuk kihűlni.
A zselatint oldjuk fel 1,6 dl vízben és melegítsük fel. A joghurtot a cukorral keverjük el, és ha a zselatin már langyosra hűlt, keverjük hozzá. A reszelt csokit is szórjuk bele. A tejszínhabot verjük habbá, és forgassuk a krémbe. A krémet hagyjuk kicsit állni.
A tortalapot a tortatálra borítjuk, és a sütőforma kapcsos peremét a lap köré illesztjük. A krémet beletöltjük, és a hűtőben 2 óra alatt megdermesztjük.
A tortagyűrűt leemeljük. A tejszínt a díszítéshez a kakaóporral felverjük habnak. 3-4 kanál habbal az oldalát bevonjuk, a többivel habzsákból díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.