Elkészítés: A babot és a megmosott csülköt kuktában megfőzöm (kb. 40 perc). A szalonnát apró darabokra vágjuk, és egy fazékban elkezdjük kiolvasztani. Ha már félig kiolvadt, hozzátesszük az apróra vágott hagymát. Ha üvegessé válik, hozzátesszük a karikákra vágott zöldségeket. Együtt még pirítjuk egy kicsit, majd pirospaprikát szórunk rá, és azonnal felöntjük némi vízzel. A levesbe beletesszük a fehér cérnával összekötözött zeller- és petrezselyemcsokrot, adunk hozzá borsot, pici őrölt köményt. Lefedve felforraljuk. Míg felforr, a kuktából kivesszük a csülköt, feldaraboljuk, a lecsókolbászt karikára vágjuk, majd a babbal és a levével együtt az egészet a leveshez adjuk. Ha még kell víz, most pótolhatjuk.
Egy tojásból, liszt és só hozzáadásával csipetkét készítünk, és a majdnem kész leveshez adjuk.
Ha a hozzávalók már mind megpuhultak, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és az egészet a tejföl és liszt keverékével behabarjuk. A petrezselyem és zellercsomókat eltávolítjuk, és forrás után a levest máris tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.