Elkészítés:
1.) A húst megmossuk, és egy kuktába tesszük. Szárnyas fűszerrel, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük, melléteszünk 2 megtisztított, négybe vágott vöröshagymát, és ráöntünk 2 nagy pohár vizet. Lezárjuk a kuktát, és ha elkezd sisteregni, takaréklángon 30 percig főzzük. Ha lejárt az idő, a kuktát a mosogatóba tesszük, hideg vizet engedünk rá, és ha kiment belőle a forró gőz, levesszük a tetejét.
2.) Kivesszük a kacsacombokat a kuktából és egy kiolajozott tepsibe tesszük. Mellérakunk egy négybe vágott almát, 2 megtisztított és négybe vágott vöröshagymát, és néhány fokhagymagerezdet. A kuktában maradt lével bőségesen meglocsoljuk, még egy kis fűszert szórunk a húsra, majd ezüstpapírral lefedjük a tepsit, és betesszük a sütőbe. 200 fokon kb. 40 percig sütjük, majd leszedjük az ezüstpapírt, és még 30 percig sütjük, egészen addig, amíg a hús teteje piros lesz. Közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Párolt lilakáposztával, sült krumplival tálaljuk. (A hagymás tört krumpli is nagyon finom hozzá, de van, aki csuszatésztával szereti.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.