Elkészítés: A kagylót tegyük szűrőbe, és hagyjuk hogy az olaj teljesen lecsepegjen.
A mascarponét tegyük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverés közben adjunk hozzá annyi tejfölt és citromlevet, hogy jó krémes legyen.
A citromot vékonyan karikázzuk fel, majd vágjuk kisebb cikkekre.
A kekszhez a kétféle lisztet, a szezámmagot és a sót keverjük össze, adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsoljuk össze, majd apránként adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (apránként adjuk hozzá a tejfölt, nehogy túl lágy legyen a tészta).
Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és vágjuk fel ízlés szerinti méretűre (én 3x3 cm-es kockákra vágtam fel), majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálaláskor a mascarponekrémet kanalazzuk a kekszre, helyezzünk rá egy füstölt kékkagylót és egy cikk citromot, így kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.