Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóval. A vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral vízfürdőben krémesre keverjük. Félretesszük, és kihűtjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukros krémbe keverjük a kakaós lisztet és a vajat. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, rásimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, félrehúzzuk, és beletördeljük a csokoládét. Hagyjuk elolvadni. A rummal ízesítjük, és a hűtőbe tesszük. Időnként megkeverjük. A hideg csokoládékrémet habverővel felverjük, a piskótaalapra simítjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor vastagon megszórjuk kakaóval, és kockákra vágjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 140 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.