Előkészítés: A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a kakaóval. A vajat felolvasztjuk, hűlni hagyjuk.
Elkészítés: A tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral vízfürdőben krémesre keverjük. Félretesszük, és kihűtjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A cukros krémbe keverjük a kakaós lisztet és a vajat. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, rásimítjuk a masszát, és a sütőben kb. 15-20 percig sütjük. A krémhez a tejszínt felforraljuk, félrehúzzuk, és beletördeljük a csokoládét. Hagyjuk elolvadni. A rummal ízesítjük, és a hűtőbe tesszük. Időnként megkeverjük. A hideg csokoládékrémet habverővel felverjük, a piskótaalapra simítjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Tálaláskor vastagon megszórjuk kakaóval, és kockákra vágjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 140 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.