Előkészítés: A hagymát finomra vágjuk (egészen apró kockára). A zöldségféléket vékony karikára, ill. a zellert, karalábét hasonló méretű vékony kockára vágjuk. A csibemellet vékony csíkokra vágjuk. Megmossuk a paprikát, paradicsomot (héja marad!). Spárgával csokorba kötjük a petrezselymet vagy a zellerlevelet.
Elkészítés: A hideg olajba beletesszük a hagymát, majd közepes lángon, fedő alatt halványsárgára dinszteljük (nem pirítjuk!). Többször megkeverjük. Ez 5-6 percig is eltarthat. Amikor a hagyma már majdnem kész, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát, és fedő nélkül, végig keverve, még 1-2 percig dinszteljük az egészet.
Beletesszük az összes felaprózott zöldséget, és erős lángon, fedő nélkül, gyakori keverés mellett dinszteljük-pirítjuk még vagy 5 percig. Ekkor hozzáadjuk a csíkozott csibemellet, és szintén gyakori keverés mellett a hús fehéredéséig pirítjuk az egézet. Ekkor fűszerezünk: tengerisó (ízlés szerint), fehérbors (kb. fél kávés kanál), kakukkfű (kb. 1,5-2 púpozott teáskanál), ételízesítő (tetszés szerint, de vigyázzunk, mert sós), fél kávéskanál kurkuma. Megkeverjük, majd az egészet felöntjük 2-2,5 liter forró vízzel. Beletesszük egészben a paradicsomot, a kicsumázott paprikát és az összekötözött petrezselyem- vagy zellerlevelet, és a leveskockát (kézzel összemorzsolhatjuk!). Lefedjük, és az egészet lassú tűzön másfél, két óra alatt készre főzzük.
Mikor kész, a szűrőbe emeljük az egészben maradt paradicsomot, paprikát és petrezselyem- vagy zellerlevél csomót, majd egy merőkanál segítségével a levesbe passzírozzuk a levüket. Finoman elkeverjük.
A tésztát már szükség szerint kifőztük és hűtőbe tettük, hogy a forró levesbe szedve az azonnal ehető legyen.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.