Elkészítés: A zöldségeket és a burgonyát kis kockákra, a hagymákat finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük.
Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon addig pirítjuk, ameddig a szélek kis pírt nem kapnak. Hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, a gombát, és még néhány percig együtt dinszteljük.
Felöntjük, kb. 1,3 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, kevés ételízesítővel ízesítjük, hozzáadjuk a burgonyakockákat, és a forrástól számítva lassú tűzön főzzük kb. 15 percig.
Közben az egész tojást villával jó habosra felverjük, sózzuk, borsozzuk és kb. 5 dkg búzadarát finoman elkeverünk benne (a lényeg a galuskánál, hogy sűrű kikevert tejföl állagú legyen). Pihentetjük kb. 5 percig, majd a forró levesbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe. Tovább főzzük lassú tűzön kb. 8 percig, amíg a galuskák többszörösükre dagadnak, majd megszórjuk petrezselyemmel, és már is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.