Elkészítés: A vöröshagymákat felkockázzuk, megdinszteljük az olajon, mikor ez kész, hozzáadjuk a pirospaprikát, a köményt, a sűrített paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, közepes lángon főzzük, míg a gomba megpuhul. Öntsünk alá egy kevés vizet.
Mikor a gomba kellőképpen megpuhult, hozzáadjuk a kakukkfüvet.
Még pár percig főzzük, és egy kevés vízzel elkeverve a keményítőt, besűrítjük. Ha valaki tejfölösen szereti, víz helyett 2-3 evőkanál tejfölben keverje el a keményítőt.
A tésztához a liszteket átszitáljuk, beletesszük a robotgép dagasztó táljába, majd hozzáadjuk az egyenként felütött tojásokat. A gépet beindítjuk, alacsony fokozaton 3-4 perc alatt készre gyúrja. Miután a tészta teljesen összeállt, kivesszük a gépből, gombócot formázunk belőle, majd egy nylon zacskóba tesszük, és a hűtőben fél órát pihentetjük a nyújtás előtt.
Miután a tészta eleget pihent, 3 darabra osztjuk, és lisztezett deszkán többször átnyújtva kb. 2 mm vastagságra nyújtjuk. Egy éles késsel felvágjuk metéltnek, majd meglisztezzük, egy nagyobb tálcán szétrázogatjuk, hogy ne tapadjanak egymáshoz. Rögtön ki is főzhetjük lobogó sós vízben.
A gombapaprikást a kifőtt házi metélttel és tejföllel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.