Elkészítés: A zsemlét kis kockákra vágjuk, és langyos vízbe áztatjuk, majd rövid állás után alaposan kinyomkodva a tojással együtt a darált húshoz adjuk. A hagymát, fokhagymát, petrezselymet apróra vágjuk, a petrezselyem felén kívül ezeket is a húshoz keverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a majoranna és a kakukkfű nagy részével. A masszából kis gombócokat csinálunk, és a forró olaj-margarin keveréken szép pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük (azért kell kis gombócokat csinálni, hogy hamar átsüljenek).
A visszamaradt zsiradékot elfelezzük, az egyik felén átforgatjuk a köretként szolgáló sós vízben főtt krumplit.
A másik felén átpirítjuk a karikára vágott pórét, rászórjuk a sáfrányt, kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és ezzel is pirítjuk egy kicsit. Felöntjük a borral, vízzel, és kiforraljuk az alkoholt belőle. Ízesítjük a leveskockával, ha szükséges, sózzuk, és elkeverjük benne a tejszínt is. Vissztesszük bele a húsgombócokat, és pár percig együtt forraljuk. Kb. 1 perccel a vége előtt hozzáadjuk a petrezselyem megmaradt felét, a kaukkfüvet, majorannát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.