Elkészítés: A tejszínt és a bort kiveszem a hűtőből, nem lehetnek hidegek, mikor a húsra öntöm őket.
A húsokat besózom, borsozom. Egy jénai tálat kivajazok, beleteszem a combokat, majd megszórom a kakukkfű felével, s fedő nélkül beteszem a sütőbe 220 fokra, hogy megpiruljon. Ha már szépen pirosodik, kiveszem, rádarabolom a fokhagymát, ráöntöm (az esetleg kissé meglangyosított) tejszínt, hogy mindenütt fedje, s rászórom a maradék kakukkfüvet. Fedőt teszek rá, és mehet is vissza 200-220 fokra sülni úgy 30-40 percet. Amikor kezd puhulni a hús (elválik a comb alján a hús a csonttól), akkor ismét kiveszem, ráöntöm a (nem hideg) bort, és azzal is sütöm még 15-20 percig 190 fokon.
Ekkorra általában a fedő alatt is szépen megpirulnak a combok, de ha mégsem, állítsuk ismét magasabbra a hőmérsékletet, és adjunk még nekik egy kis időt fedő nélkül is.
Nagyon finom és kevés odafigyelést igénylő étel. Rizzsel, kölespürével vagy akár tésztával is finom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.