Elkészítés: Én a hentessel fel szoktam szuratni a húst, hogy meg tudjam tölteni. A húst leöblítjük, szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk.
A töltelékhez a szalonnát és a hagymát finomra vágjuk, és 2-3 percig együtt pirítjuk, fonnyasztjuk, majd a darált húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tojást, a pirospaprikát, a provence-i fűszerkeveréket, a köménymagot, az áttört fokhagymát, fél evőkanál sót, frissen őrölt borsot, alaposan összedolgozzuk. Ezután a felszúrt combba töltjük, a nyílást összevarrjuk.
A tűzhelylapon felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megkapatjuk.
Ezután jénai tálba rakjuk, mellédobuk a megtisztított, elnegyedelt hagymákat, fokhagymát, majoránnát, kakukkfüvet, a bort aláöntjük, lefedjük, és előmelegített sütőben 180 fokon puhára pároljuk (1,5-2 óra). Saját levével gyakorta megöntözzük, olykor meg is forgatjuk, végül fedetlenül további 15-20 percig szép pirosra sütjük.
A sütőből kivéve 10-15 percig pihentetjük a hús, majd lehántjuk róla a zsineget, és nem túl vékonyra szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.