Elkészítés: Porhanyós tésztát készítünk a lepény hozzávalóiból kevés vízzel. Kettéosztjuk úgy, hogy az egyik nagyobb legyen.
A nagyobb tésztát kinyújtjuk, egy kerek piteformát kibélelünk vele úgy, hogy a szélén kicsit túllógjon.
A töltelékhez a gyalult káposztát sós vízben megfőzzük. 1 kanál olajon megdinsztelünk 1 fej apróra vágott
hagymát, hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük, átpirítjuk, hozzáadjuk a leszűrt káposztát, és még 10 percig keverve pároljuk.
Langyosra hűtjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadunk 1 tojást és 1 fehérjét, elkeverjük. Ezt borítjuk a
tésztára, a másik tésztát lappá nyújtva a tetejére tesszük. A lelógó széleket bevizezzük, és felhajtva összedolgozzuk a két lapot, hogy jól zárjanak.
Tetejét kevés vízzel elkevert 1 tojássárgájával megkenjük. Villával megszurkáljuk, forró sütőben pirosra sütjük. Nagyon laktató, kiadós étel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.