A káposztát lereszeljük, besózzuk. 10 perc pihentetés után kicsavarjuk,
olajon megpirítjuk, ízlés szerint megborsozzuk, kissé cukrozhatjuk is.
Amíg hűl, a tejet meglangyosítjuk, megfuttatjuk benne az élesztőt a
cukorral. Míg kel, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, közepébe fészket
készítünk. Beleöntjük a futtatott élesztőt, sót, a tojás sárgáját, a kis
pohár tejfölt, a túrót, végül a langyosra hűlt káposztát. Összegyúrjuk,
az így kapott lágy tésztát 1-2 órát huzatmentes helyen kelesztjük,
majd ujjnyi vastagra nyújtjuk és apróra szaggatjuk. Forró sütőben
sütjük sütőpapíron. Tetejét megkenhetjük a tojás fehérjével.
Ez a recept káposzta nélkül, sima pogácsának is finom, napokig puha
marad. Tehetünk a káposzta helyett tört krumplival kevert szárított
kaporlevelet bele (zöldes színű, kapros pogácsa).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.