Előkészítés: A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra, a fokhagymát finomra vágjuk. A kaprot leöblítjük, finomra aprítjuk.
Elkészítés: A vajat felhevítjük, majd alacsony hőfokon 3 percig pirítjuk benne a zöldséget. Megszórjuk liszttel, kissé megpirítjuk. A zöldséglevest lassan hozzáöntjük, és csomómentesre keverjük. Felforraljuk, és fedő alatt, lassú tűzön kb. 5 percig főzzük, amíg a póréhagyma megpuhul. A tejfölhöz keverünk kevés forró levest, majd az egészet visszaöntjük a levesbe, és lassú tűzön felforraljuk (így nem csapódik ki a tejföl). A levest citromlével, sóval, borssal, szerecsendióval és korianderrel fűszerezzük. A kaprot a tetejére szórjuk.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 232 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.