Elkészítés: A húst és a hagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A kisebb fügéket vágjuk félbe, a nagyobbakat negyedeljük.
Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, a felszeletelt lilahagymát pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a vékony csíkokra feldarabolt húst, majd pirítsuk fehéredésig. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a mézet és a balzsamecetet. Alaposan keverjük össze, és pár percig kevergetve pároljuk tovább. Ezután öntsük hozzá a vizet, majd fedjük le a wok (vagy serpenyő) tetejét úgy, hogy éppen csak egy kicsi rés maradjon. Néha megkeverve pároljuk puhára a húst.
Amikor a hús már megpuhult és a szaftjára sült, adjuk hozzá a feldarabolt fügét. Óvatosan forgassuk össze, majd szintén lefedve, pároljuk még néhány percig, hogy a füge is kellően megpuhuljon, és az ízek összefőjenek (vigyázzunk, nehogy túl sokáig pároljuk a fügével, mert akkor az teljesen összetörik).
Közben enyhén sós vízben főzzünk rizst a körethez (ízlés szerint más köretet is készíthetünk hozzá, pl. krumplipürét).
Tálaláskor szedjük tányérokra a rizst, majd kanalazzuk rá a húsos-fügés ragut.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.