Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Karamellás-mogyorós körtetorta recept
recept
Mester

Karamellás-mogyorós körtetorta

120 perc
0 adag
Megfizethető
2013. 09. 24.

Elkészítés

Elkészítés: A darált mogyorót és a lisztet tegyük bele egy keverőtálba, majd kezdjük el robotgéppel összekeverni. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a felkockázott vajat, majd addig keverjük, hogy jó morzsalékos legyen. Ekkor adjuk hozzá a porcukrot, majd a tojássárgáját. Keverjük pár percig, majd öntsünk hozzá 1 evőkanál hideg vizet (a vizet apránként öntsük hozzá, mert a tészta állagától függ, hogy pontosan mennyi kell bele). Ezután gyors mozdulatokkal, kézzel gyúrjuk át egy kicsit, majd béleljük ki vele a tortaformát. (Én kézzel lapogattam bele a formába, de akár ki is nyújthatjuk a tésztát, és azután helyezzük bele a formába.) Sütés előtt 60 percre tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön.

A formában lévő tészta alját böködjük meg egy villával, majd helyezzünk rá egy sütőpapírt, és töltsük fel nehezékkel (pl. babbal, rizzsel...), és helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 15 percig. Ezután vegyük ki a sütőből, és távolítsuk el a nehezéket a torta belsejéből, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 15-20 percig, hogy a tészta szép aranybarnára süljön.

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

A körtéket hámozzuk meg, majd vágjuk fel cikkekre. Citromlével csepegtessük meg, hogy ne barnuljon meg.

Egy serpenyőbe tegyük bele a cukrot, és állandó keverés mellett karamellizáljuk világos barnára. Ekkor tegyük bele a cikkekre vágott körtét, öntsük hozzá a bort, majd óvatosan keverjük össze. Ezután pár perc alatt pároljuk a körtecikkeket puhára, majd szűrőkanállal óvatosan szedjük ki, és hűtsük ki teljesen.

Egy serpenyőben kezdjük el karamellizálni a cukrot, majd amikor már szép világosbarna színt kapott, adjuk hozzá a vajat, és keverjük simára. Ezután öntsük hozzá a tejszínt, majd kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.

A teljesen kihűlt tésztába kanalazzuk bele a karamellkrém 2/3 részét, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral. Az előfőzött körtecikkeket botmixerrel pépesítsük (vagy villával alaposan nyomkodjuk össze), majd keverjük hozzá a mascarponés krémhez. A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük hozzá a krémhez.

A karamellkrémmel megkent, és teljesen kihűtött tésztába kanalazzuk bele a mascarponés krémet, majd a tetejére helyezzük rá a megpárolt, és szintén teljesen kihűtött körtecikkeket. Ezután a maradék karamellt csorgassuk a körték tetejére. (Ha közben a karamell besűrűsödött, akkor melegítsük fel, de vigyázzunk, nehogy túl melegen csorgassuk a krémre, mert akkor az felolvad.)

Tálalás előtt az elkészült tortát éles késsel, ízlés szerint szeleteljük fel.

Megjegyzés
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyedényes lasagne
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.