Előkészítés: A karfiolt és a brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, megmossuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paprikát kicsumázzuk, ereit, magjait eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. A ringlit kiemeljük az olajból, és lecsepegtetjük (az olajat megtartjuk).
Elkészítés: Felforralunk 2,5 liter vizet 1 kávéskanál sóval, a szemes borssal, a babérlevéllel, a fokhagymával és a hagymával. Beledobjuk a karfiolt, 10 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és rögtön hideg vízbe merítjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, de csak 5 percig főzzük. A főzőléből megtartunk 1 merőkanálnyit (1 dl). A karfiolt és a brokkolit is alaposan lecsepegtetjük, tiszta konyharuhára terítjük, és szikkadni hagyjuk. Az öntethez a borecetben olvadásig keverünk 1 mokkáskanál sót, apránként hozzáadjuk a ringli olaját, ízlés szerint (frissen) őrölt borsot, a cayenne-i borsot/chilit és a félretett főzőlét. A karfiol- és brokkolirózsákat csinosan-változatosan mélyebb tálba rendezzük, rászórjuk a paprikacsíkokat, a ringlit és a pórét. Meglocsoljuk az öntettel, fóliával betakarjuk, és 1 órát pihentetjük. Tálaláskor tetejét megszórhatjuk néhány szál vágott petrezselyemmel vagy snidlinggel is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.