Elkészítés: A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belekeverjük az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk (10 perc). A lisztet, 1 kávéskanál sót, a zsiradékot keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk az élesztős tejet, és a robotgép dagasztóspiráljával hólyagosra kidolgozzuk. Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen kb. 30 percig, a kétszeresére kelesztjük.
A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, enyhén sós, citromlével savanyított vízben majdnem puhára főzzük, alaposan lecsepegtetjük.
A vajban világosra pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük, azaz besamelt készítünk, langyosra hűtjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojássárgákat, a sajtot és a szerecsendiót.
A petrezselymet finomra vágjuk, a sonkát apró kockákra, a kapribogyót elnyomkodjuk, és a karfiollal együtt kíméletesen belekeverjük a mártásba.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Kikenünk olajjal egy nagyobb tepsit.
A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, 4 cipót formálunk belőle, 20-25 cm átmérőjű, vékony korongokra húzzuk-nyújtjuk őket. A tésztalapok egyik felére halmozzuk a tölteléket, a tetejükre hajtjuk a szabadon maradt fél tésztalapokat, a széleket gondosan lenyomkodjuk, felhajtogatjuk, a tepsibe tesszük. Tetejüket villával megszurkáljuk, megkenjük a maradék olajjal, és 20-25 percig sütjük.
Fogyasztás előtt 5 percig pihentetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.