Előkészítés: A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, és vékonyan felszeleteljük. A karfiolt apró rózsákra szedjük, megmossuk és lecsepegtetjük. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A paradicsomot néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját, és a húsát kis darabokra aprítjuk.
Elkészítés: Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, és pár percig kevergetve pároljuk. Beletesszük a gombát, a karfiolt, a paradicsomot, megszórjuk majoránnával, köménnyel, sóval, borssal, pirospaprikával, és lazán összekeverjük. Lassú tűzön, lefedve kb. 15 percig pároljuk, majd levesszük a fedelét, megszórjuk a fokhagymával, összekeverjük, és néhány perc alatt elpárologtatjuk a levét. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk, megszórjuk vele az ételt, és forrón tálaljuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 198 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.