Előkészítés: Egy nagy és egy kisebb sütőlemezt beborítunk alufóliával vagy sütőpapírral. Egy desszertes tányért használva mintának a nagy sütőlemezre két kört, a kicsire 1 kört rajzolunk.
Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Keverőlapáttal óvatosan beleforgatjuk a kakaóport. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A masszát a megrajzolt körökre simítjuk, és a sütőben robogósra szárítjuk (kb. 1 óra 15 perc). A tepsiket rácsra tesszük, 10 percig pihenni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a papírról a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, azonnal tányérra borítjuk. A hablapokat 30 percre betesszük a mélyhűtőbe, a kávéfagylalt felét pedig ennyi időre áttesszük a hűtőbe. Az első habkorongot egy mélyhűtést is álló tálra tesszük, rákenjük a fagylaltot, és 30 percre betesszük a mélyhűtőbe. Erre az időre a maradék fagylaltot áttesszük a hűtőbe. Elővesszük a megkent lapot, ráborítjuk a második hablapot, rákenjük a maradék fagylaltot, és ráborítjuk az utolsó hablapot. Legalább 4 órára betesszük a mélyhűtőbe. A porcukorral és a kávélikőrrel kemény habbá verjük a tejszínt. Megkenjük vele a torta tetejét és oldalát, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal. A tortát visszatesszük a mélyhűtőbe, és amikor a tejszínhab már megkeményedett letakarjuk. Tálalásig a mélyhűtőben tartjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 8 óra múlva
1 adag: 446 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.