Előkészítés: Egy nagy és egy kisebb sütőlemezt beborítunk alufóliával vagy sütőpapírral. Egy desszertes tányért használva mintának a nagy sütőlemezre két kört, a kicsire 1 kört rajzolunk.
Elkészítés: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, közben folyamatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Keverőlapáttal óvatosan beleforgatjuk a kakaóport. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A masszát a megrajzolt körökre simítjuk, és a sütőben robogósra szárítjuk (kb. 1 óra 15 perc). A tepsiket rácsra tesszük, 10 percig pihenni hagyjuk, majd óvatosan leszedjük a papírról a lapokat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A mandulát zsiradék nélkül megpirítjuk egy serpenyőben, azonnal tányérra borítjuk. A hablapokat 30 percre betesszük a mélyhűtőbe, a kávéfagylalt felét pedig ennyi időre áttesszük a hűtőbe. Az első habkorongot egy mélyhűtést is álló tálra tesszük, rákenjük a fagylaltot, és 30 percre betesszük a mélyhűtőbe. Erre az időre a maradék fagylaltot áttesszük a hűtőbe. Elővesszük a megkent lapot, ráborítjuk a második hablapot, rákenjük a maradék fagylaltot, és ráborítjuk az utolsó hablapot. Legalább 4 órára betesszük a mélyhűtőbe. A porcukorral és a kávélikőrrel kemény habbá verjük a tejszínt. Megkenjük vele a torta tetejét és oldalát, tetejét megszórjuk a mandulaforgáccsal. A tortát visszatesszük a mélyhűtőbe, és amikor a tejszínhab már megkeményedett letakarjuk. Tálalásig a mélyhűtőben tartjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 8 óra múlva
1 adag: 446 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.