Előkészítés: A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd levesszük. Néha megkevergetjük, és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Levágunk és kiterítünk 4 nagy darab folpack fóliát. A sűrű csokoládét elosztjuk rajta, és kissé szétterítjük. Amikor már majdnem megkötött, de még formálható, fóliástól rásimítjuk egy-egy leborított tálkára. Azért nem lehet folyékony a csoki, mert akkor lefolyna, de így csak az edény formáját veszi fel. Hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Elkészítés: Leemeljük a tálkákról a csokoládékelyheket, a fóliát lehúzzuk róla. A csokitálkákban fogunk tálalni. A krémhez felverjük a tejszínt, elkeverjük benne a kávét, a porcukrot és a habfixet, kicsit pihentetjük. A krémet a csokikosárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk, és azonnal kínáljuk. Vaníliaöntetettel és gyümölcsdarabokkal is gazdagíthatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 540 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.