Előkészítés: A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd levesszük. Néha megkevergetjük, és megvárjuk, amíg besűrűsödik. Levágunk és kiterítünk 4 nagy darab folpack fóliát. A sűrű csokoládét elosztjuk rajta, és kissé szétterítjük. Amikor már majdnem megkötött, de még formálható, fóliástól rásimítjuk egy-egy leborított tálkára. Azért nem lehet folyékony a csoki, mert akkor lefolyna, de így csak az edény formáját veszi fel. Hűvös helyre tesszük, és hagyjuk teljesen megszilárdulni.
Elkészítés: Leemeljük a tálkákról a csokoládékelyheket, a fóliát lehúzzuk róla. A csokitálkákban fogunk tálalni. A krémhez felverjük a tejszínt, elkeverjük benne a kávét, a porcukrot és a habfixet, kicsit pihentetjük. A krémet a csokikosárba töltjük, tetejére tejszínhabot nyomunk, és azonnal kínáljuk. Vaníliaöntetettel és gyümölcsdarabokkal is gazdagíthatjuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 540 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.