Elkészítés: A szűzpecsenyét előkészítjük, hosszanti irányban bevágjuk, és megtöltjük a kéksajttal (vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst). Ezután az alufóliát kissé megkenjük olajjal, ráhelyezzük a húst, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Jól becsomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Amikor elkészült, óvatosan kibontjuk, a hús levét külön tálba öntjük.
A lila burgonyát egyenként alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (gumó méretétől függően). Amikor elkészült, meghámozzuk, villával összetörjük, majd a húsból kicsepegett lével és tejjel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kevés lenne rajta a zsiradék, adjunk hozzá egy kis vajat.
A morzsához mozsárban összetörjük a diót, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, ízlés szerint borsozzuk, majd a megszórjuk vele a húst, és a burgonyapürével tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.