Elkészítés: A szűzpecsenyét előkészítjük, hosszanti irányban bevágjuk, és megtöltjük a kéksajttal (vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen a húst). Ezután az alufóliát kissé megkenjük olajjal, ráhelyezzük a húst, sózzuk-borsozzuk ízlés szerint. Jól becsomagoljuk, és 180 fokos sütőben 30 percig sütjük. Amikor elkészült, óvatosan kibontjuk, a hús levét külön tálba öntjük.
A lila burgonyát egyenként alufóliába csomagoljuk, majd 180 fokos sütőben 45-60 percig sütjük (gumó méretétől függően). Amikor elkészült, meghámozzuk, villával összetörjük, majd a húsból kicsepegett lével és tejjel összekeverjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha kevés lenne rajta a zsiradék, adjunk hozzá egy kis vajat.
A morzsához mozsárban összetörjük a diót, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, ízlés szerint borsozzuk, majd a megszórjuk vele a húst, és a burgonyapürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.