Előkészítés: A lisztet, a müzlit, az élesztőt, a tejet, a cukrot, a tojássárgáját, a vajat, egy csipet sót alaposan összedolgozzuk, és lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés: A kelbimbót a zöldséglevesben kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát még egyszer átgyúrjuk, és a formába terítjük. Rászórjuk a kelbimbót. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Az öntethez összekeverjük a tojást a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Beledolgozzuk a parmezánt, a szalonnát, és a kelbimbóra öntjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 811 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.