Előkészítés: A lisztet, a müzlit, az élesztőt, a tejet, a cukrot, a tojássárgáját, a vajat, egy csipet sót alaposan összedolgozzuk, és lefedve kb. 30 percig kelni hagyjuk. A kelbimbót megtisztítjuk, megmossuk.
Elkészítés: A kelbimbót a zöldséglevesben kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a tésztát még egyszer átgyúrjuk, és a formába terítjük. Rászórjuk a kelbimbót. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk. Az öntethez összekeverjük a tojást a tejszínnel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Beledolgozzuk a parmezánt, a szalonnát, és a kelbimbóra öntjük. A sütőben kb. 35 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 811 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.