Elkészítés: A rizst megfuttatom egy kis olajon, majd 2,5 x mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntöm. Ízesítem sóval, petrezselyemmel, curryvel. Takarékon, résnyire szabadon hagyott fedő alatt párolom, és akkor veszem le a tűzről, mikor a víz már nem lepi el a rizst, de még látszik egy kicsit a szemek között, alatt. (Így nem lesz mászkos, és pár perc állás után beszívja a maradék vizet is.)
A csirkemellet kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágom, sózom, és a páclével leöntöm. Kb. fél óráig hagyom állni, majd a páclével együtt serpenyőbe és a tűzre teszem. Amikor a húsok kifehéredtek, hozzárakom a kis darabokra vágott hagymát, fokhagymát (szükség esetén az olajat pótolom). Amikor a hagyma megpuhult, hozzárakom a kis szeletekre vágott paprikát, paradicsomot (az ügyesebbek előtte forró vízbe mártva meghámozzák) és a kukoricát. Kicsit hagyom összerotyogni, majd felöntöm egy kis vörösborral és vízzel (ne lepje el teljesen, hogy az ízvilága koncentrált maradjon). Fedő alatt párolom, majd nyomok bele egy kis ketcupot, ízlés szerint Erős Pistát. Kóstolás szerint ízesítem sóval, oregánóval, chilivel, vagy ami még kívánkozik bele. A végén fedő nélkül is főzöm kicsit, hogy a megfelelő állagát felvegye a szósz (a szecsuáni csirkéhez hasonló kicsit sűrű szaft kell hogy maradjon).
Mikor kész, leveszem a tűzről és a currys rizzsel tálalom. Mellé száraz, gyümölcsös jellegű vörösbort ajánlok (pl.: oportói). Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.