Elkészítés: Az élesztőt feloldjuk a tejfölben. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a csipet sót, a feloldott élesztőt, a kétféle cukrot és a rumot. Jól összedolgozzuk, ha szükséges, adunk hozzá még telfölt. Cipóba formáljuk, és legalább 30 percig pihentetjük.
Kinyújtjuk 3-4 mm vastagságea, 2 ujjnyi széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk derelyemetélővel, majd csigaformára tekerjük. Ha nem akarjuk, hogy szétnyíljon, fogvájóval összetűzzük.
Felforrósított olajban aranysárgára sütjük mindkét oldalát. Porcukorral,
fahéjas porcukorral vagy barackízzel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.