Előkészítés: A tésztához felforralunk 1 dl vizet 1 csipet sóval, a cukorral, és a vajjal. Egyszerre hozzáadjuk a lisztet, és mérsékelt tűzön, erőteljesen kevergetve, addig pirítjuk (2 perc), amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk a tűzről, gyors mozdulatokkal belekeverünk 1 tojást, és hagyjuk majdnem teljesen kihűlni. Közben sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. A sütőt 220 fokosra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük, aljára teszünk egy forró vízzel ujjnyira felöntött kisebb tepsit (a fánk növekedéséhez gőzre van szükség!).
Elkészítés: Áttesszük a masszát keverőtálba, (ha van, kézi robotgép spirálbetétjével) egyenként beledolgozzuk a maradék 3 tojást. Csillagcsőrös zsákba szedjük, majd 5-6 cm-es távolságra egymástól 3-4 cm átmérőjű, dundi halmokat nyomunk a tepsire. Középső bordamagasságon aranysárgára sütjük (25-30 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem szabad kinyitni, mert összeesik a tészta! A sütőből kivett fánkok kalapját még forrón fűrészfogú késsel levágjuk, hogy mihamarabb távozhasson a belsejükből a gőz, aztán rácsra rakosgatjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszából félreteszünk egy kb. 5 dkg-os darabkát, a többit simára keverjük a rummal. A tojássárgákat a por- és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd gyöngyözve forrdogáló vízfürdőbe állítva habosra-sűrűre felverjük, és összedolgozzuk a gesztenyével. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként lazán beleforgatjuk a masszába, megtöltjük vele a fánkokat. A félretett gesztenyepürét krumplinyomón áttörjük, megszórjuk vele a krémet, végül a fánkok tetejére visszaillesztjük a kalapkákat.
A díszítéshez a csokoládét felaprózzuk, vízgőz felett felolvasztjuk, majd belemártogatott kanálhátról vékony sugárban a fánkok kalapkájára csurgatjuk. Fogyasztásig hidegen tartjuk. Külön tálkában tejszínhabot kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.