Elkészítés: A tésztához valókat a fenti sorrendben kenyérsütőgépbe adagoljuk, és tészta programmal megdagasztjuk (vagy hagyományosan felfuttatjuk az élesztőt és az összes hozzávalóval bedagasztjuk), és 30 percig kelesztjük.
Ezután vajjal vagy zsírral kikent kb. 25x35 cm-es tepsibe terítjük úgy a tésztát, hogy kb. 2 cm-es pereme legyen.
A tésztára terítjük a keszőcét vagy szilvalekvárt, erre szórjuk egyenletesen a cukrozott mákot, és 180 fokos sütőben kb. 18-20 perc alatt megsütjük. Akkor már jó, ha a tészta pereme szép piros, ropogós.
A keszőce gőzétől a mák átnedvesedik, finom krémes lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.