Elkészítés:Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk, kelesztőtálba, a liszt közepébe vájt mélyedésbe öntünk. Beleütjük az egész tojást, beleszórjuk a sót, elmorzsoljuk a margarint. Közben állandóan gyúrjuk, dolgozzuk az alapanyagokat. Ha kemény a tészta, még folyamatosan öntünk hozzá kevés langyos tejet és gyúrjuk tovább. Amikor kellőképpen könnyű, lágy lesz a tészta, a tetejét enyhén belisztezzük, és a kelesztőtál tetejével lezárjuk. Ha nem kelesztőtálban készítjük, akkor tiszta konyharuhával takarjuk le. Langyos helyen kelesztjük kb. 15 percig. Amíg a tészta kel, a káposztát megreszeljük, és olajon megpároljuk, majd hűlni hagyjuk. Kb. 10-15 perc után a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, beborítjuk egy adag káposztával, enyhén sózva. Összehajtjuk, és ismét pihentetjük, kelesztjük 5-10 percig. Ezután kb. 2x kinyújtjuk, és derelyemetszővel ferdén bevágjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tojássárgával
kenjük, kisütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.