A tojásokat szétválasztjuk, 5 dkg cukorral felhabosítjuk. A sárgáját a többi cukorral, tejjel olajjal, vaníliás cukorral elkeverjük, majd a lisztes, kakaós sütőporos keveréket apránként hozzá adjuk. Végül a fehérje habbal fellazítjuk a kakaós masszát. Ez mehet egy 22cm-es tortakarikába, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. Alul-fölül sütésen 150 fokon kb 1 óráig sütjük, de tűpróba ajánlott. Közben elkészítjük a mogyorós-karamell tölteléket. A cukrot a vízzel együtt egy tálba tesszük, alacsony lángon karamellizáljuk .Fontos hogy NEM szabad kevergetni!!!! Amikor eléri az aranybarna színt le húzzuk a tűzről és hozzá keverjük a margarint és a meleg tejszínt. Vissza tesszük és alacsony lángon egyneműsítjük pár perc alatt, hozzá adjuk az aprított mogyorót, majd hagyjuk kihűlni.A krémhez félig felverjük a tejszínt, majd folyamatos keverés mellett bele kanalazzuk a mascarponét és a porcukrot.Összeállítás: 3 lapra vágjuk a kihűlt piskótát, majd az alsó lapot vissza tesszük a formába és meg kenjük mascarponés krémmel. A közepére teszünk a karamell krémből. Ezután rá tesszük a másik lapot és ugyan ezt megismételjük. Hűtőbe tesszük pár órára (én egy éjszakára szoktam úgy sokkal könnyebb vele dolgozni) Elkészítjük a burkoló krémet. A puha vajat elkezdjük habosítani majd amikor elkezd kifehéredni kanalanként hozzá adjuk a porcukrot. Ezt kb 6 percig habosítjuk még. Amikor kész bele keverjük a szoba hőmérsékletű túrót. Ezt a krémet 2 részre osztjuk, az egyik felével be vonjuk a tortét majd hűtőbe tesszük min. 2 órára. Aztán be vonjuk a másik felével is és szintén hűtőbe tesszük pár órára. Díszítésnek olvasztunk fehér (amit tetszőlegesen színezünk, gél vagy por állagú festékkel) ill. tejcsokit, kiskanál segítségével lecsurgatjuk az oldalán majd a tetejét is bevonjuk.Tetszés szerint díszítjük. A habcsók karikát pedig 3 tojás fehérjéből, 15 dkg kristálycukorból és 40g vízből tudjuk elkészíteni. A cukrot a vízzel kb 116 fokosra főzzük ekkor elkezdjük habosítani a tojásfehérjét. Amikor a szirup eléri a 120 fokot lassan bele csurgatjuk a habba folyamatos keverés mellett, majd kb 8 percig habosítjuk tovább. Tetszés szerint színezzük gél vagy por állagú festékkel, majd sütőpapíros tepsire formázzuk. Ha szeretnénk bele pálcikát akkor egy pici habot nyomunk bele rakjuk a pálcikát és azután nyomjuk rá a formát. 70-75 fokon kb 3 óráig szárítjuk őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.