Elkészítés: A tésztához 4 tojássárgáját összekavarunk 8 dkg cukorral, 2 evőkanál mézzel és 1 csomag vaníliás cukorral. Másik tálban összekavarunk 2 evőkanál lisztet 2 evőkanál búzadarával, 1 kávéskanál sütőporral és 2 evőkanál kakaóval, hozzáadjuk az előző keverékhez. Lassan hozzáadagoljuk az 1 dl olajat és 2 cl tejet. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, beleforgatjuk a fenti keverékbe, és 2 lapot sütünk belőle olajjal megkent sütőpapíron 180 fokon 15 perc alatt.
A krémhez a 2 dl sűrített tejet elkeverjük fél dl tejjel. 2 evőkanál vízzel felolvasztunk 6 g lapzselatint, aztán összekavarjuk fél dl tejjel, és kis lángon addig melegítjük, amíg a zselatin felolvad. Hagyjuk kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a sűrített tejhez, ehhez még 1 evőkanál mézet és 1 csomag vaníliás cukrot is keverünk. Keményre verünk 2 dl tejszínt, amit belekeverjük a sűrített tejes keverékbe, majd 20 percre hűtőbe tesszük.
20 perc eltelte után a 2 lap közé töltjük a krémet, és legalább 3 órán át hűtjük, majd ízlés szerint szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.