A sütött 150 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb tálba beleöntjük a joghurtot, a kefirt, a cukrot, a vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat,hozzáadjuk az olajat, és az egészet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és simára keverjük.
Egy 23x39 cm-es tepsit kikenünk olajjal, majd 3 db réteslapot teszünk az aljára úgy, hogy mindegyiket megkenjük kevés olajjal, majd a tészta felét belesimítjuk a tepsibe, és a magozott meggy felével megszórjuk.
Ismét 3 db réteslap következik amivel betakarjuk a meggyet. A maradék tésztát rásimítjuk a rétestészta tejére, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felét. A tetejét befedjük 2 db, olajjal megkent réteslappal. A réteslap tetejét megkenjük tejfölös olajjal, betoljuk az előmelegített sütőbe, és kb. 60 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Megjegyzés
Azért ajánlom az én különleges meggyes pitémet, mert egy nagyon különleges . Rétesbe zárt pite. Fantasztikus magyaros ízvíiág.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.