Elkészítés: A csülköt és a körmöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk a többi hússal együtt. A répát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el). Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!
Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan leszedünk a tetejéről a zsírból. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök- és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.) Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.
Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. Van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.