A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Vadas marha
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Babgulyás
Epres blondie
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Kocsonya III. recept
recept
Mester

Kocsonya III.

120 perc
0 adag
Átlagos
2015. 01. 28.

Elkészítés

Elkészítés: A csülköt és a körmöket megtisztítjuk, alaposan megmossuk a többi hússal együtt. A répát meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk. Ezután mindent belerakunk egy jó nagy fazékba, és felöntjük hideg vízzel (kb. 5 liter, bőven lepje el). Felforraljuk, és a keletkező habot leszedjük. Fűszerezzük sóval, szemes borssal (a sóval óvatosan bánjunk, hiszen a füstölt hús is sós). Lefedjük, és nagyon alacsony hőfokon kb. 7-8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, akkor fog megdermedni. A húsnak le kell válni a csontról. Nem szétfőzni kell, de olyan puhára, hogy könnyen ki lehessen szedni a csontokat!

Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Amikor a lé is kihűlt kicsit, akkor ha szükséges, óvatosan leszedünk a tetejéről a zsírból. Ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott csülök- és egyéb húsokat mély tányérokba. (A felkarikázott répából is teszünk mellé.) Ezután a levest leszűrjük, és a húsokra merjük, bőségesen. Majd hidegre tesszük dermedni, és kb. 3-4 óra múlva már fogyasztható.

Kevés őrölt pirospaprikával megszórva, kenyérrel kínáljuk. Van, aki citrommal enyhén meglocsolva szereti.

Megjegyzés
A jó házi kocsonya titka a hosszú és lassú főzés, valamint a friss, jó minőségű kocsonyahús! Isteni téli fogás! A receptet és a fotót Szilviamalmos küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.