Előkészítés: A főtt sonkát kb. fél cm-es szeletekre vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
Elkészítés: Felforralunk 4 dl vizet a borral, a zselatinhoz öntjük, belekeverjük a cukrot, egyet forralunk rajta, és kissé hűlni hagyjuk. Közben a juhtúrót simára keverjük a fokhagymával, megborsozzuk. A formát, melyben a kocsonyát készítjük, kibéleljük vékony átlátszó fóliával, betesszük a mélyhűtőbe, hogy jól áthűljön. Kivesszük a hűtőből, majd a kihűlt aszpik 1/3 részét beleöntjük, és ismét betesszük a mélyhűtőbe kb. 10 percre dermedni. A megdermedt aszpikra rákenjük a fele túrókrémet, ráfektetjük a sonkaszeletek felét, majd leöntjük a maradék kocsonya felével, és ismét dermedni tesszük a mélyhűtőbe. Amikor megdermedt, a túró másik felét rákenjük, befedjük a sonkával, majd végül az utolsó réteg aszpikkal leöntjük. Már nem a mélyhűtőbe, csak a normál hűtőbe tesszük kb. 12 órányi időre, hogy jól megszilárduljon. A majonézhez hozzáadjuk az ecetes tormát, a cukrot, csipetnyi borsot, és jól kikeverjük. A kocsonyázott sonkát kiborítjuk a formából, felszeleteljük, és a tormás majonézzel kínáljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 557 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.