Elkészítés: A krémhez a pudingport a kristálycukorral és kevés tejjel simára keverem, a többi tejet felforralom, majd a pudingporos keverékkel összefőzöm, kihűtöm. A vajat habosra keverem a porcukorral, apránként hozzákeverem a pudingot, habosítom. 5 dkg kókusszal és rummal ízesítem, hűtőbe teszem ameddig a tészta elkészül.
A sütőt 200 fokra előmelegítem.
A tésztához a lisztet összekeverem a kakaóval. A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verek, a cukrot és a tojás sárgáit kanalanként, illetve darabonként verem a habhoz. A kakaóval kevert lisztet 3-4 részletben beleszitálom, és mindig alulról felfelé irányban - hogy az aljára merült liszt a masszával elkeveredjen - óvatos mozdulatokkal összekeverem a habbal.
Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítom a tésztát, és kb. 10-11 perc alatt megsütöm. Forrón egyetlen mozdulattal másik sütőpapírra fordítom, a tetejéről a papírt lehúzom, és az alján lévő sütőpapírral feltekerem, megvárom, amíg kihűl.
A piskótát óvatosan kitekerem, megkenem a krém 2/3 részével, megszórom az eperszeletekkel, feltekerem. A maradék krémmel a tekercset bevonom, meghintem kókuszreszelékkel, tálalásig a hűtőben tárolom.
Apróra vágott eperkockákkal diszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.