Elkészítés: Egy tálba beletesszük a lisztet, majd hozzákeverjük a sót és a sütőport. Ezután hozzáadjuk a vajat és összemorzsoljuk, majd hozzáöntjük a tejet, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (A tejet apránként öntsük bele, mert lehet, hogy nem kell mind!)
Lisztezett felületen kb. 20 x 40 cm-es téglalappá kinyújtjuk a tésztát, majd a felolvasztott 2 dkg vajjal megkenjük. Ezután ráreszeljük a sajtot, majd a tetejére pakoljuk a felkarikázott kolbászt, és szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 1 cm-es szeletekre felvágjuk a tésztát, majd sütőpapírral bélelt tepsire kicsit távolabb helyezzük egymástól a szeleteket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük (én légkeverésnél, 150 fokon 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.