Elkészítés: A húst kisebb darabokra vágjuk. Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző este bepácoljuk.
A burgonyát és a répát karikára vágjuk, kizsírozott tepsibe terítjük kb. a 3/4 részét, rárakjuk a bepácolt húst, a karikára szelt hagymát, leöntjük a páclével, rászórjuk a karikára szelt kolbászt, kb. 10 dkg vékony csíkokra vágott szalonnát, a karikára szelt paprikát és paradicsomot, majd beborítjuk a maradék karikázott burgonyával és sárgarépával.
Megszórjuk sóval, és fóliával letakarva körülbelül 45 percre a sütőbe tesszük. Ha a hozzávalók megpuhultak, ráöntjük a tejfölös öntetet.
A megmaradt szalonnát bőréig bevagdossuk, és az étel közepére tesszük. Fólia nélkül a szalonna pirosodásáig sütjük.
Tálaláskor cikkekre vágott főtt tojással,
paradicsom- és paprikakarikákkal, illetve petrezselyemzöldjével díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.