A megmosott, feldarabolt csirkét fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a leveskockát, a babérlevelet, a feketeborsot és egy órán keresztül főzzük. Ezután a levest átszűrjük, 7 dl kimérünk belőle (a többit tetszés szerint bármilyen más ételhez felhasználhatjuk), és félretesszük. A megtisztított sárgarépát felkarikázzuk és a kölessel együtt a kimért levesbe tesszük. Takarék lángon félóráig főzzük. A póréhagymát megtisztítjuk, a felét a vajban megpároljuk. A megfőtt csirkét kifilézzük, a bőrét lefejtjük, a húsát apró darabokra vágjuk és a kölesbe keverjük. Hozzáadjuk a félretett póréhagymát, a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet. Citromlével, kevés sóval és borssal ízesítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.