Előkészítés: A tésztához a lisztet munkalapra szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal/margarinnal, hozzáadunk 5-6 evőkanál hideg vizet, egy csipet sót, és gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
Elkészítés: Közben a töltelékhez megreszeljük a kétféle sajtot. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat simára keverjük a tejszínnel, a köménymaggal, ízlés szerint sóval és (frissen) őrölt borssal. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Diónyi vajjal/margarinnal kikenünk, és liszttel beszórunk egy 22-24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. Lisztezett munkalapon 28-30 cm átmérőjű korongra nyújtjuk a tésztát, és a tortaformába fektetjük. Szélét rányomkodjuk a forma oldalára, alját villával megszurkáljuk. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval kemény habbá verjük, a tejszínes sajtkeverékhez adjuk, és a tésztával bélelt formába öntjük. Középső bordamagasságra állított rácsra helyezzük, és aranybarnára sütjük (kb. 40 perc). A sütő ajtaját sütés közben nem tanácsos kinyitni, mert összeesik a sajtos töltelék! A sütőből kivéve 5 percig pihentetjük a tortát, azután lehúzzuk róla a karikát, tálra csúsztatjuk, és langymelegen tálaljuk. Tortaszerűen szeleteljük, friss idénysalátát kínálhatunk mellé.
Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 2247 kJ/538 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.