Elkészítés: Kezdésnek beállítom a sütőt 190 fokosra. A húst, a felaprított koriandert, a felaprított fokhagymát, a felaprított hagymát, a felaprított erőspaprikát, a nem felaprított (mert folyékony) szójaszószt, a nem felaprított (mert lereszelt) fél citrom héját egy konyhai robotgépben összevagdalom, nem ledarálni a végén, csak úgy nagyjából :) Ha nincs robotgép otthon, mint ahogy nekem sincs jelenleg, akkor késsel felkockázom a húst kis kockákra.
A korriandert felaprózom, a hagymát is, a chilliről nem is beszélve. Közben reménykedem, hogy nem fog a szemem viszketni :) Akinek mégis viszketne közben, az érdekes tapasztalatokat szerezhet a chilliben lévő kémiai anyagok és a szem egymással létrehozott reakciójából :)
Összekeverem a húst, a korriandert, a hagymát, a chillit, a citromhéjat, a borsot, és jól összedolgozom. 7-10 kicsi gombócot csinálok, és olajozott sütőlapra helyezem őket. A golyókatt bedobom a sütőbe sülni úgy 15 percre. A salátához vékonyra szeletelem a retket, az uborkát és a hagymát. Ezeket egy kis rizsecettel és pici sóval összekeverem. A megsült gombócokat pedig a salátával tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.