Elkészítés: A körtéket meghámozzuk, és nagyon vékonyan leszeleteljük.
A mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverjük. Egy megfelelő méretű formát (én szilikonos muffinformát használtam) kibélelünk körteszeletekkel úgy, hogy kilógjon a formából. Majd beleteszümk 1 kanállal a mascarponéból. Erre aztán ízlés szerinti mennyiségű karamellkrémet csorgatunk, majd szintén mascarpone következik. Végül a kiálló körtét visszahajtjuk a tetejére, és egy gyors mozdulattal tányérra borítjuk. Tetejét cukrozott pörkölt mogyoróval megszórjuk.
Akinek nincs ennyi pepecseléshez türelme, annak ajánlanám egy pohárba rétegezni. Akkor a körtéket apróbb darabokra vágjuk, majd úgy rétegezzük: körte-mascarpone-karamellkrém-mascarpone-körte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.