Elkészítés: A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük. Ezután állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd a mogyorót. Jó alaposan összekeverjük. Végül szintén egyesével hozzáadjuk a tojásfehérjéket, és legalább 5 percig magas fokozaton jól kikeverjük.
Egy 24 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd a tészta felét belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. A tészta másik felét szintén így sütjük. (Még melegen egy spatulával alányúltam és fellazítottam a papírról, majd hagytam teljesen kihűlni.)
A körtéket meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk, a magházat eltávolítjuk, és végül nagyobb darabokra felkockázunk minden cikket.
Egy serpenyőbe tesszük a felkockázott körtéket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Hozzáadjuk a barna cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, belefacsarjuk az egyik citrom levét, és ízlés szerint fűszerezzük. Lassú tűzön, pár perc alatt puhára párolni, de vigyázzunk, nehogy a körték túl puhára főjenek. Végül a szirupból kiszedjük, és teljesen lecsepegtetjük.
A ricottát a kristálycukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 citrom levével jól összekeverjük. A vizet felforraljuk, majd a tűzről levéve beleöntjük a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik. Ezután langyosra hűtjük, és a cukros-ricottás keverékbe belekeverni. A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként szintén a ricottás krémhez keverjük.
Az egyik lapot visszahelyezzük a tortaformába, majd kirakjuk a leszáradt, párolt körtekockákkal. Erre óvatosan rákanalazzuk a habos krémet, majd a tetejére helyezzük a másik tortalapot. Pár órára hűtőbe tesszük, hogy teljesen megdermedjen a habos töltelék.
Tálalás előtt a torta tetejét megszórjuk porcukorral, majd ízlés szerint felszeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.