Elkészítés: A füstölt sonkát annyi vízben, hogy ellepje megfőzzük. A körtét meghámozzuk, négybe vágva a magházát eltávolítjuk. Kevés vízben megfőzzük. Ha nem elég édes, tehetünk a vízbe szacharint vagy más édesítőszert. A zellert megpucoljuk, és sajtreszelőn lereszeljük. A mustárt, a mézet és az olajat jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a kefirt, egy csipet sót, kevés őrölt borsot, morzsolt majoránnát, és csomómentesen elkeverjük. Ezután csepegtetünk hozzá ízlés szerint citromlevet, ezzel is elkeverjük. Egy tálba alulra tesszük a lecsepegtetett körtét, rá a zellerreszeléket, majd az apróra vágott kaprot. Erre kerül az apró kockákra vágott sonka. Az egészet leöntjük a tejfölös keverékkel, és 2-3 óráig a hűtőben hagyjuk összeérni. Önmagában is finom és különleges, de akár sült húsok mellé, akár csak pirított kenyérrel is fogyasztható. Tejföl helyett joghurttal is készíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.