Előkészítés: A kígyóuborkát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn megreszeljük, szitakanálban lecsepegtetjük, kinyomkodjuk belőle a levét. A zöldfűszereket leöblítjük, lerázzuk róluk a vizet, levélkéiket lecsipkedjük, és finomra vágjuk, 1 kiskanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A fokhagymát meghámozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, azonos nagyságú, karcsú hasábokra vágjuk.
Elkészítés: A camembert sajtot felaprózzuk vagy villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a túrót, a vajkrémet és a tejfölt, aztán botmixerrel, hogy teljesen egyneművé váljon, habos krémmé-péppé turmixoljuk. Hozzáadjuk az uborkát, a zöldfűszereket és az áttört fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, (frissen) őrölt borssal illatosítjuk. Üvegtálkába szedjük, tetejét megszórjuk a félretett zöldfűszerkeverékkel, és egy nagyobb, lapos tál közepére helyezzük, végül virágsziromszerűen körberakjuk a zöldséghasábokkal. További mártogatnivalóként kiflikarikákat, fogvájóra tűzött kenyérkockákat kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.